Bergsvandring

Nu är skidsäsongen slut och vi måste hitta på något nytt att göra, så dags att börja vandra i bergen igen. Än så länge ligger det tyvärr rätt mycket snö kvar så man kan inte gå så högt upp, men i fredags gick vi iallafall en bit. Sen åt vi lunch och solade på 1000 meters höjd innan vi gick tillbaka ner till stan igen. Vi har planer på flera vandringar vi ska göra. Får se hur många vi hinner med, beror på hur snabbt snön smälter bort.



Men i helgen kommer mamma och pappa och då blir det en biltur till Italien istället. Det är rätt roligt att bo så att man kan åka en sväng till Italien över dagen bara

Framtidsplaner

Jag ägnade rätt mycket tid förra veckan åt att fundera på vad jag ska plugga för nånting i vår för i onsdags var ju sista dagen att söka. Jag var rätt inställd på att det skulle bli ekonomi, men inte så säker på att det var det som jag verkligen ville. Några dagar innan sista ansökningsdagen ändrade jag mig dock, så det blir ingen ekonomi. Istället har jag sökt Internationella relationer i Malmö. Jag tror att det är lite åt statsvetenskapshållet. Det lät i vart fall intressantare än civilekonomprogrammet. Jag hade definitivt inte tänkt att jag skulle plugga i Malmö, det känns långt ifrån som en självklar studentstad, men eftersom jag hittade en utbildning där som jag ville gå så blir det så. Just nu försöker jag hitta någonstans att bo i Malmö också och det verkar inte vara det lättaste, finns få studentbostäder till många studenter så är det nån som har en bra idé?


Stuga i skogen

Mellan onsdag och torsdag var jag och åtta andra (sex svenskar och två danskar) och bodde i en stuga i skogen precis brevid ett stort skidområde. Det var en jättefin stuga, utan värme och rinnande vatten inomhus men med en härlig terrass där vi satt och solade med snö runt omkring.



Man fick gå en lite bit från skidbacken till stugan, där var inte speciellt långt, men rätt jobbigt att gå i djupsnö med slalompjäxor.


Det var två riktigt bra dagar, men ganska intensiva. Fick gå upp vid kvart över fem i onsdags för att vi skulle åka med ett tåg som gick halv sju och sen åkte vi skidor på dagen.
Nu är mitt påsklov i princip slut också. Det har gått snabbt och har inneburit rätt mycket skidåkning, så nu blir det lite mer pluggande igen.  

Påsklov

Oj,oj, har gått precis en månad sedan jag skrev här sist. Har helt enkelt glömt bort det för jag har varit för upptagen med andra saker. Ägnade först ett par veckor åt att plugga grammatik det mesta av min tid, vid hade en tenta förra fredagen. Sen dess har jag påsklov, i två veckor!, österrikiska studenter har det lyxigt, och jag med för tillfället. Den första veckan på lovet har jag haft besök. Josefine kom förra torsdagen (dan innan min tenta) och åkte hem nu i torsdags. Det var kul att få visa Innsbruck för nån hemifrån och kul att ha någon att umgås med här. Det blev en hel del skidåkning, fyra dagar, och promenerande och fotande i stan. Här har det verkligen blivit vår nu, eller kanske snarare sommar på en gång. Vi kunde i alla fall sitta ute i solen och äta glass på fredan, för att sen åka skidor på lördan. Det känns som det är vinter och sommar på en gång här just nu, fast mer sommar faktiskt för det är väldigt varmt även i skidbackarna. Josefine hade med sig Emmas kamera till mej också eftersom min gått sönder så äntligen blir det lite nya bilder här, även om jag inte har tagit så många.

Josefine med halsduk för ansiktet, efter att ha fått för mycket sol den första skiddagen.


Fint väder, berg och snö

I onsdags var vi i Hall, en by i närheten av Innsbruck som är full av gamla fina hus och gränder. Vi vandrade runt i några timmar och frsökte ta fina kort.




Efter att Josefine åkt hem har jag ägnat mej åt att fundera på vad jag ska plugga i höst. Jag har läst igenom listan med utbildningsprogram på nästan alla högskolor i Sverige tror jag och försökt komma fram till vad som låter bra. Har i vart fall begränsat mej till tre utbildningar som jag kan tänka mig att gå, så nu gäller det bara att välja vilken som verkar bäst av dem. Har i vart fall ångrat mej helt från mina tidigare planer, så tror inte att det blir någon ekonomi i alla fall. Senast onsdag måste jag ha bestämt mig, så får ägna påskhelgen åt att fundera vidare.

Glad påsk allihopa förresten, ny uppdatering kommer snart, närmare än om en månad lovar jag.

RSS 2.0