Tre dagar senare

Nytt inlägg efter tre dagar, tror jag slagit mitt eget rekord, men har inte hänt så jättemycket.
Är nu klar med min tenta och kan ta det lite lugnare i några dagar innan det blir mycket att göra igen (måste plugga in en massa grammatik). Nu har vi bara en lektion kvar med vår svenska lärare, nästa vecka kommer den österrikiska tillbaka och det tror jag inte att någon är särskilt glad över. Visserligen har vi mer att göra nu, men vi lär oss samtidigt mycket mer och det är betydligt roligare. Igår var hela vår klass samt lärare ute och åt middag vilket var trevligt. Idag hade vi lektion på förmiddagen och sen ägnade jag eftermiddagen åt att läsa en 20 sidor lång tysk text om kulturteori eller något åt det hållet. Den var inte helt lätt förstålig, men ska försöka skriva en uppgift om den imorgon.

Blir tyvärr inga nya bilder här just nu för min kamera har bestämt sig för att sluta fungerar för tillfället, men hoppas kunna få den lagad snart.


Rumskompis igen

Har inte skrivit här på rätt länge igen, men det har heller inte hänt så mycket. Den senaste veckan har jag varit förkyld och försökt lära mig allt om tysk språkhistoria till provet som jag har imorgon. Idag har jag dock varit och åkt skidor några timmar. Det var kul att vara ute i solen lite efter att ha suttit inomhus med mina böcker och hostat en dryg vecka.

Har dock fått en ny rumskompis, en tjej från USA. Det är både roligt och jobbigt. Jag hade vant mej vid att bo själv i en månad ungefär nu och det var rätt skönt faktiskt, men min nya rumskompis är trevlig så det är på samma gång rätt roligt att dela rum med henne. Det har flyttat in folk från lite olika länder i vår korridor nu, så det är rätt internationellt. Det bor folk från Sverige, Österrike, USA, Tyskland, Albanien, Indien, Danmark, Italien, Frankrike och Brasilien på vår våning just nu, och kanske nått annat land som jag inte vet. Är roligt, men blir lite för lite tyska som jag pratar just nu. Speciellt som jag mest pratar engelska med min rumskompis. Jag tror att jag glömmer min engelska i samma takt som jag lär mig mer tyska. I vilket fall så tenderar jag att blanda ihop den och lägga in tyska ord i varannan mening. Betyder iallafall att det börjar gå lättare att prata tyska vilket ju är bra.  


RSS 2.0