Rumskompis

Idag har jag fått en rumskompis. Det känns lite konstigt eftersom jag har vant mej vid att bo själv i rummet, men det blir säkert bra. Hon verkar iallafall trevlig och hon kommer från Österrike så jag får en chans att prata mer tyska. Jag hoppas att vi kommer att trivas tillsammans. Det visar sig väl om några dagar.

Berg, berg, berg

Verkar som jag inte gör något annat här än att vandra i bergen och att plugga, och så är det nästan. Idag har jag iallafall vart uppe i bergen igen. Nytt berg dock och något högre än senast, drygt 2300 meter. Vi gick ända hemifrån vårt hus hela vägen upp så det blev en rätt lång vandring. Var borta i nio timmar totalt. Det var rätt så jobbigt vissa bitar, men annars roligt. Tyvärr var det riktigt dimmigt när vi kom upp på högsta toppen så man såg nästan ingenting av utsikten. Det låg lite snö där uppe också vilket var kul. Nere i stan var det en 16-18 grader så det var lite skillnad.

Senaste dagarna

Det har inte hänt något speciellt de senaste dagarna. I söndags var vi uppe och vandrade i bergen igen. Det var lite kalt, men annars trevligt.  
Lyckas inte lägga ut nån till snygg utsiktsbild, men det kommer säkert fler nån annan gång.

Idag har vi varit på handelskammaren och lyssnat på ett föredrag om näringslivet här. Det var rätt intressant, men lite svårt att förstå på tyska.
Annars ägnar jag min tid till att plugga tysk grammatik och försöker lära mig så mycket som möjligt. Vi har börjat följa Vänner, dubbat till tyska, för att lära oss förstå vad dom säger. Det är ganska irriterande att dom pratar tyska och att man inte förstår skämten, men det går förhoppningsvis bättre om ett tag.

Bergsvandring

Igår vandrade vi i bergen och kom upp på 2250 meters höjd. Så högt har iaf jag inte varit förut. Det var roligt, men lite jobbigt sista biten som var riktigt brant. Det var iaf fint väder och jättefin utsikt, finare än den blir på kort. Vi var ute hela dagen igår så idag är jag rätt så trött och har mycket träningsverk... 


                                        
                                        
                                                       Utsikt från toppen.
 
                                  

                                             Jag längst upp på berget.

Swarovski

Igår var jag på Swarovski som tillverkar kristaler och tittade på deras Kristalwelt, typ ett konstmuseum med inspiration av kristall. Var en blandning av olika slags modern konst utan någon röd tråd. Var ganska underligt faktiskt, men kul att ha sett det iallafall. Jag glömde tyvärr kameran så har inga fina bilder att lägga ut. Kan kanske kopiera nån annans nån dag
Imorgon ska vi vandra i bergen. Vi kommer förhoppningsvis komma upp på 2400 meter. Lägger ut utsiktsbilder efteråt isåfall för imor


Schloss Ambras

Idag var jag och tittade på ett slott i utkanten av Innsbruck, tog kanske 30 minuter att cykla dit. Det låg väldigt fint uppe på ett berg så man hade bra utsikt över stan. Inne i slottet fanns en massa gamla målningar och rustningar bland annat. Hann inte se allt idag, så vi går säkert tillbaka nån annan gång. Fanns en fin park att gå runt i utanför också.



Här är slottet i bakgrunden.



Och här är Innsbruck, sett från ovan...

Min söndag

Det här är utsikten från mitt rum en fin dag

                                   


och det här är utsikten i söndags... Bergen i bakgrunden syns inte. Det var grått och regnit hela dagen.

                                   

Egentligen skulle vi ha vandrat i bergen, men det blev inte av för det snöade där på natten plus att det regnade i stan. Istället tillbringade jag min dag vid detta fina skrivbord i mitt rum och pluggade tysk grammatik.


Stan


Jag har inte tagit så mycket bilder på stan än, och lyckats lägga upp ännu färre här eftersom internet är fruktansvärt långsamt, men här är iaf en. Kolla på bergen i bakgrunden. Dom finns runt hela stan så man har i princip bra utsikt var man än är. Jag ska passa på att ta fler bilder nån annan dag när det är riktigt fint väder så ni får se Innsbruck från sin bästa sida! På söndag ska vi vandra i bergen bara det inte regnar så då ska jag försöka ta lite fina utsiktsbilder.

  
                                        



Italien

I tisdags var vi i Südtirol i norra Italien framförallt i en stad som heter Bozen. Gick runt och kollade lite, bl.a. på ett monument som Mosulini satt upp (det på bilden). Var kul att vara i Italien över dagen.



Mitt rum

Så här ser min rum ut. Inte så jättefint, bruna väggar och heltäckningsmatta, men jag har inrett det med lite IKEA saker för att göra det lite finare iallafall.

Så här ser mitt rum i Innsbruck ut. Inte så jättefint med bruna väggar och heltäckningsmatta. Jag har iallafall inrätt det med lite saker från IKEA för att göra det trevligare.

Utkast: Så nu ...

Så nu har jag ordnat en blogg! Jag ska ta lite snygga bilder och lägga in efterhand, men börjar med en för att prova.

Innsbruck


RSS 2.0