Snö

Nu har det blivit vinter även i stan här. Det har snöat mer eller mindre hela dagen så lite vit är det också nu. Annars är stan mer eller mindre en ända stor julmarknad just nu. Jag har inte vart och tittat på det ännu, men när det blir lite närmare jul kommer jag gå dit. Har mest ägnat dagen åt att plugga. Jag ska prata en kvart på tyska om ett valfritt ämne om en vecka så jag ska försöka börja skriva ner vad jag ska säga.


Skidåkning

Jag var och åkte skidor igår. Det var riktigt bra väder, soligt och varmt. Det verkade många andra också tycka för det var rätt mycket folk där igår. Men om man åker en lördag med strålande sol så är det ju inte så konstigt. Hade i vart fall en bra dag.


                                  

                                          


Besök

Förra helgen hade jag besök av mamma och pappa. Vi hade riktigt tur med vädret så när väl deras väskor hade behagat att komma fram också så fick vi en bra helg. Lördagen ägnade vi åt att titta på Innsbruck. Stan är inte jättestor så efter några timmar har man sett det mesta. Det blev därför att vi gick rätt mycket fram och tillbaka på samma gator, speciellt i gamla stan. Jag hade min första riktiga turistdag i Innsbruck för vi gick in och kollade i många soveniraffärer i gamlastan. Hittade en stor affär som nästan bara sålde julgranskulor också som var rätt rolig. På kvällen var vi och åt wienerschnitzel och Sachertårta så det blev även typisk österrikisk mat.
På söndagen tog vi tåg plus linbana upp i bergen. Man kan åka direkt från stan och efter en liten stund är man uppe på över 2300 meters höjd. Det var soligt, helt klart och nästan vindstilla så det var verkligen perfekt väder och riktigt bra utsikt över stan och bergen, se bara på bilderna. 


   


                           

                                                            

                                                                                 


Lugnt

Det har inte hänt något speciellt här på senaste tiden. Jag har inte så jättemycket att göra just nu, en del småuppgifter, men det är långtifrån heltidsstudier. Men det går ju att lära sig språk på andra sätt också. Jag ägnar mig åt att läsa tyska böcker och försöker prata lite med österrikarna. Annars går tiden snabbt här iallafall. Och i helgen kommer mamma och pappa på besök så då får jag försöka agera guide i stan.

RSS 2.0