Wien

I helgen (fredag till söndag) var jag i Wien. Det var en fotbollstunering mellan olika studenthem i Österrike och om man var med i den fick man grattis tågresa samt boende på ett studenthem så jag följde med, fast jag överhuvudtaget inte kan spela fotboll. Det funkade dock bra ändå, för alla andra var inte heller så bra på fotboll och dom flesta från vårt studenthem följde ändå mest bara med för att få en gratis resa till Wien. Vi åkte från Innsbruck tidigt fredag morgon (tåget gick kl 5) och var framme i Wien strax före tio. Sen hade vi en hel dag att gå runt på stan och kolla in Wien. Vi gick en massa och såg många gamla fina byggnader i stan, bla. Stefansdomen.





På lördagen var det fotboll som gällde. Vi trodde att det skulle vara fyra tjejlag med, men det var bara vi och ett till som dök upp så det blev inte så jättemycket spelande för oss. Vi ägnade istället mer tid till att titta på när killarna från vårt studenthem spelade. Det gick inte så jättebra för några av oss, men det gjorde inte så mycket.

På söndagen hade vi också lite tid att se Wien och åkte då till slott Schönbrunn och gick runt i den gigantiska parken som var riktigt fin. På söndan var det också fint väder, tillskillnad från lördagen då det regnade en del, så det var en bra dag att gå runt i parken ett par timmar.







På söndagseftermiddagen hann vi också gå till ett wiener cafe och fika innan det var dags att ta tåget hem igen.



Det kändes som att vi bara hann se en liten, liten del av allt som finns i Wien, men för två dagar var det helt okej. Det är en verklig storstad till skillnad från Innsbruck vilket kändes ganska ovant. Det var länge sen man hade gått på stora affärsgator och åkt tunnelbana. Wien var iallafall riktigt fint och trevligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0